top of page
gulun kung fu greece.JPG

Γκου Λουίν ΤσανΓου 古伦禅武 (Gǔ Lún Chanwu)

 

Το Γκου Λουίν Τσαν  δεν είναι πολύ γνωστό αλλά είναι μια πολύ σημαντική μορφή άσκησης του παραδοσιακού Σαολίν η οποία επισκιάζεται σήμερα από την πιο δημοφιλή απόδοση, το Σαολίν Γου Σου. Πρόσφατα ωστόσο, υπήρξε μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος σε αυτή την αρχική, παραδοσιακή μορφή άσκησης Σαολίν από μια αργά αυξανόμενη ομάδα Κινέζων και Δυτικών μαθητών που έχουν επισκευθεί την Ακαδημία Σαολίν Γου Γκου Λουίν, στην πόλη Ντένγκ Φένγκ, της επαρχίας Χενάν στην Κίνα για να γνωρίσουν αλλά και να μάθουν αυτές τις αρχαίες δεξιότητες.

 

Το Γκου Λουίν Τσαν βασίζεται στην ολιστική φιλοσοφία της ζωής, το ΤσανΓουΓι. Είναι μια πρακτική η οποία  επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της βέλτιστης υγείας και φυσικής κατάστασης, μέσω της χρήσης των κατάλληλων κινήσεων, τον έλεγχο της αναπνοής και θεραπευτικές τέχνες και στην δημιουργία μιας εσωτερικής κατάστασης διαλογισμού, καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας και μιας συμπονετικής καρδιάς. Είναι επίσης μια αποτελεσματική και εξειδικευμένη πολεμική τέχνη.

 

Το Γκου Λουίν Τσαν είναι σημαντικό για όλους όσους ενδιαφέρονται για το Γκόνγκ Φου, αφού από αυτό κατάγονται και προέρχονται οι πιο σύγχρονες μορφές του (Γου Σου). Η μορφή αυτή, η οποία αναπτύχθηκε εκατοντάδες χρόνια πριν, αποτελείται από από αργές, επιδέξιες, αλλά αρμονικές κινήσεις που όμως μπορούν να καταλήξουν θανατηφόρες στην μάχη.

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Πάντα ο Ναός Σαολίν λόγω του ότι είχε αξιόλογους μαχήτες μοναχούς, κατά καιρούς είχε προβλήματα με τις εκάστοτε δυναστείες που κυβερνούσαν. Έτσι, και το 1870 περίπου, θεωρήθηκε απειλή για την δυναστεία Τσίνγκ. Αμέσως, ο τότε Ηγούμενος του Ναού διέταξε έναν από τους καλύτερους μοναχούς του, τον Γου Γκου Λουίν, να φύγει από τον Ναό, έτσι ώστε να διαφυλάξει τις παραδόσεις και την κουλτούρα Σαολίν.

 

 

 

 

 

Πρίν όμως, για να φύγει, έπρεπε να απόδείξει τις ικανότητές του περνώντας από τους 18 προστάτες του Ναού, το λεγόμενο ''Σπάσιμο της Πύλης''. Λέγεται πως ο Δάσκαλος Γου Γκου Λουίν, ήταν ο τελευταίος μοναχός που πέρασε αυτή την διαδικασία. Την πέρασε με ευκολία και εξαφανίστηκε στα βουνά.

 

Τελίκά εγκαταστάθηκε σε ένα απομονωμένο χωριό, το Μπάι Γιού Γκόου, όπου συνέχισε την εξάσκησή του, ώστε να διατηρήσει τα μυστικά της κληρονομιάς Σαολίν.

Πέρασαν τα χρόνια και για να συνεχίσει το σκοπό του, παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιό, τον Γου Σαν Λίν, στον οποίο έμαθε όλα τα αρχαία μυστικά. Έτσι ο Γου Σαν Λίν έγινε ο 2ος της γενεολογίας Γου Γκου Λουίν.

 

Ο Δάσκαλος Γου Σαν Λίν παντρεύτηκε και απέκτησε δύο γιούς, τον Γου Γιόου Ντε και τον Γου Τιεν Γιόου. Σε αυτούς, στον ανηψιό του Τσιάο Χε Μπάο και σε έναν ορφανό μαθητή του τον Τσάνγκ Τσίνγκ Χε, δίδαξε όλες τις παραδόσεις.

Ο Γου Τιεν Γιόου απέκτησε έναν γιό, ο οποίος πέθανε σχετικά νέος. Αυτός ήταν ο πατέρας του Δασκάλου Γου Ναν Φάνγκ. Ετσι ο Δάσκαλος Γου Ναν Φάνγκ μαθήτευσε τον Δάσκαλο Γου Σαν Λίν, αργότερα με τον Τσιάο Χει Μπάο και τον Γου Γιόου Ντε και τέλος με τον Τσάνγκ Τσίνγκ Χε. 

 

Έτσι λοιπόν, ο Δάσκαλος Γου Ναν Φάνγκ είναι ο άμεσος απόγονος και 5ος κληρονόμος του Σαολίν ΤσανΓουΓι και της παράδοσης Γκου Λουίν Τσαν.

Ελάτε να γνωρίσετε στον μοναδικό χώρο στην Ελλάδα όπου διδάσκεται συστηματικά εδώ και 4 χρόνια, στο Κέντρο μας, την παραδοσιακή εσωτερική μορφή εξάσκησης Γκου Λουίν Τσαν, με ρίζες από το 1800 , με τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ (释延向法师), τον 34ης γενεάς μοναχό Σαολίν και πρώτο Ελληνα, μαθητή του Δασκάλου Γου Ναν Φάνγκ (吴南方), ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για την διάδωση των παραδόσεων του αυθεντικού Σαολιν ΤσανΓουΓι (禅武医) και της κουλτούρας Γκου Λουίν Τσαν.

 

 

Thanks! Message sent.

bottom of page