Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι στην Ελλάδα 2015

Ομιλία για το Βουδιστικό Τσαν, την καθημερινότητα των Σαολίν και παρουσίαση τελετής τσαγίου.

 

Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι αφίχθη την Πέμπτη 21 Μαίου στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος στις 15.30 το μεσημέρι, όπου τον υποδέχθηκε ο ''αδελφός'' του Δάσκαλος Σι Γιαν Σιάνγκ. Το απόγευμα στις 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Ελλάδος ''Η Πηγή του Νεαρού Δάσους'' Αθηνών πραγματοποιήθηκε μια διάλεξη για τον Βουδισμό Τσάν, το καθημερινό πρόγραμμα των μοναχών Σαολίν και γενικότερα την κουλτούρα των Σαολίν. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να εκφράσουν τις απορίες τους, στον Δάσκαλο Σι Γιαν Τι, για το Τσαν και την πολεμική τέχνη των Σαολίν. Τέλος ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι παρουσίασε μια πολύ όμορφη τελετή τσαγιού, που εντυπωσίασε και σέρβιρε τσάι σε όλους.  (Το γεγονός κάλυψε το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο IN TIME NEWS).

Επίσκεψη στην ''Πηγή του Νεαρού Δάσους'' Ν.Ηρακλείου

 

Την Παρασκευή 22 Μαίου στις 18.30 ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι μαζί με τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ, επισκέφθηκαν την ''Πηγή του Νεαρού Δάσους'' Ν.Ηρακλείου. Μετά την θερμή υποδοχή από όλους, ακολούθησε μια δυναμική παρουσίαση από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, όπου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώς ανταπόδοση τιμής. Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι, ευχαρίστησε τους Δασκάλους Σι Γιαν Τσίνγκ και Σι Γιαν Σι, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, για την μεγάλη αυτή τιμή.

Εγκαίνια της νέας Σχολής ''Πηγή του Νεαρου Δάσους'' Περιστερίου.

 

Την ίδια ημέρα στις 20.30, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι παρευρέθηκε στα εγκαίνια της νέας Σχολής ''Πηγή του Νεαρού Δάσους'' στο Περιστέρι, του Δασκάλου Αλεξόπουλου Νικόλαου. Κατά την είσοδο του Δασκάλου Σι Γιαν Τι στην Σχολή, μια αίθουσα γεμάτη από κόσμο και ο Δάσκαλος Αλεξόπουλος Νικόλαος, τον υποδέχθηκαν με έναν πολύ θερμό χαιρετισμό.

 

Αμέσως μετά ακολούθησε μια θεαματική παρουσίαση παραδοσιακού Σαολίν, όπου πήραν μέρος μαθητές από την ''Πηγή του Νεαρού Δάσους'' Περιστερίου, Ν.Ηρακλείου και Αθηνών, αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνους τους παρευρισκόμενους. Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι δεν έκρυψε την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση της παρουσίασης που είδε, από το επίπεδο όλων των μαθητών.

 

Στην συνέχεια όλη η ομάδα μαθητών που έλαβαν μέρος στην παρουσίαση παραδοσιακού Σαολίν, μαζί με όλους τους Δασκάλους έβγαλαν μια αναμνηστική, ομαδική φωτογραφία.

 

Τέλος, ακολούθησε Κινέζικη κουζίνα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια παραδοσιακής ιατρικής Σαολίν Τσι Γκόνγκ, Σι Σούι Τζινγκ 洗髓经 (Xǐ Suǐ Jīng) "Πραγματεία για τον καθαρισμό μυελού/εγκεφάλου" και του παραδοσιακού συνόλου, η ''Γροθιά του Δράκου'' 少林龙拳 (Shaolin Long Quan), στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Ελλάδος ''Η Πηγή του Νεαρού Δάσους'' Αθηνών με εισηγητή τον Δάσκαλο 

 

Τα δύο πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής 23 & 24 Μαίου, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι, μετά την καθιερωμένη τελετή, δίδαξε το ενεργειακό σύνολο Σι Σούι Τζινγκ 洗髓经 (Xǐ Suǐ Jīng) και τα δύο απογεύματα το παραδοσιακό σύνολο η ''Γροθιά του Δράκου'' 少林龙拳 (Shaolin Long Quan). Επίσης ο Δάσκαλος έκανε αναφορά και στην Κινέζικη θεραπευτική μάλαξη.

 

 

 

 

Μετά το πέρας των εργαστηρίων, την Κυριακή 24 Μαίου στις 20.00, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι και ο Δάσκαλος Σι Γιαν Σιάνγκ, υπέγραψαν και μοίρασαν βεβαιώσεις παρακολούθησης των εργαστηρίων στους σπουδαστές. Στη συνέχεια ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι φωτογραφήθηκε μαζί τους και τους ανακοίνωσε με μεγάλη χαρά, πως ακριβώς σε ένα μήνα θα επιστρέψει στην χώρα μας, προσκεκλημένος από τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ, για να παρευρεθεί στην καλοκαιρινή απόδραση Σαολίν στο Κλημέντι. 

Τέλος, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τι φωτογραφήθηκε με την ομάδα παρουσιάσεων παραδοσιακού Σαολίν του Κέντρου, ευχαρίστησε το ''αδελφό'' του, Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ, για την πρόσκληση και την πολύ ζεστή φιλοξενία στη χώρα μας, προσφέροντάς του μια πανέμορφη ζωγραφιά με την Βούδδα Γκουάν Γιν (观音).

 

 

Κοινωνικά δίκτυα

© 2021 Ιδιοκτησία του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος. All rights reserved                                                                                 Design by GSM .  Πληροφορίες | Όροι χρήσης | Επικοινωνία