''Να είστε αληθινοί...''


Για κάποιους ανθρώπους, μαθητές ή μή, είμαι ένας Δάσκαλος Σαολίν, για κάποιους πάλι όχι (θέλω να πώ πως δεν με θεωρούν σωστό Δάσκαλο), για τους γονείς μου είμαι γιός, για την αδελφή μου αδελφός, για τους φίλους, φίλος κ.τ.λ. Τι στάση πρέπει να κρατάμε απέναντι σε όλα αυτά τα διαφορετικά άτομα; Τι χαρακτήρα πρέπει να δείχνουμε; Πρέπει να φαινόμαστε και να δείχνουμε έναν διαφορετικό εαυτό για τον καθένα ξεχωριστά;

Μην πέφτετε στην παγίδα και ξεκινήσετε να κάνετε το τελευταίο νομίζοντας πως έτσι είναι καλύτερα και πως μόνο έτσι θα τους κρατήσετε όλους αυτούς κοντά σας με αυτόν το τρόπο, για διάφορους λόγους π.χ. μια καλύτερη δική σας εικόνα, περισσότερα χρήματα κ.α.

Για πόσο καιρό, χρόνια θα καταφέρετε να μην είστε ο πραγματικός σας εαυτός και να νομίζετε ότι κοροιδεύετε τους γύρω σας; Όλη αυτή η λάθος προσπάθεια να είστε σίγουροι, πως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί. Κάποια στιγμή θα κουραστείτε να μην είστε ο εαυτός σας και όταν θα έρθει η ώρα και θα αποκαλύψετε το πραγματικό σας εαυτό τότε αυτό που θα φανεί θα είναι πολύ άσχημο για όλους τους γύρω σας.

Για αυτό λοιπόν πάντα και σε όλους θα πρέπει να δείχνουμε έναν χαρακτήρα, έναν εαυτό, τον αληθινό, τον ίδιο πρός όλους, τον ίδιο Γιάννη, τον ίδιο Γιώργο, τον ίδιο Χρήστο σε όλους τους ανθρώπους που συναντάμε στην κάθε ζωή μας.

Αλλά θα μου πείτε, ναι, εντάξει! Και αν κάποιος δεν ξέρει ποιός ή πώς είναι ο αληθινός του εαυτός τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση; Δυστυχώς πολύ συνηθισμένη ερώτηση στην σημερινή μας εποχή από μαθητές και φίλους.

Πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σήμερα, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι, λειτουργούν λάθος, προσποιούμενοι πως είναι κάποιοι άλλοι απέναντι στους γύρω τους, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται και οι ίδιοι από τον αληθινό τους εαυτό όλο και περισσότερο.

Πάντα λοιπόν ότι κάνετε, να το κάνετε ακολουθώντας αυτό που λέει η καρδιά σας με λίγη δόση λογικής, προσέξτε όμως, μικρή δόση, όχι μεγάλη! Θα νιώσετε πολλές φορές αδικημένοι, απογοήτευση, θα σας στεναχωρήσουν, θα νιώσετε πως σας έχουν στο περιθώριο. Θα έχετε όμως δυνατή συμπονετική καρδιά και μια πάρα πολύ καλή σχέση με τον αληθινό σας εαυτό, όχι μόνο εσείς αλλά και όσοι είναι κοντά σας. Λίγοι, πολλοί, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι θα είστε αληθινοί μεταξύ σας. Πάνω σε τέτοια θεμέλια μπορουν να χτιστούν αληθινές ανθρώπινες σχέσεις.

Λόγια αληθινά, από καρδιάς, από τον αληθινά δικό σας Δάσκαλο, γιό, αδελφό, φίλο...!

Αμιτουοφό!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Κοινωνικά δίκτυα

© 2019 Ιδιοκτησία του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος. All rights reserved                                                                                 Design by GSM .  Πληροφορίες | Όροι χρήσης | Επικοινωνία