Συγνώμη;...ή ΣΥΓΝΩΜΗ!...;


Πολύ δύσκολη λέξη σήμερα, άγνωστη σε πολλούς, τους περισσότερους! Πόσο εύκολο είναι σήμερα να ζητήσουμε συγνώμη σε κάποιον για κάτι που του έχουμε κάνει ή πεί;

Θα θέσω το ερώτημα διαφορετικά...Πόσο εύκολο είναι σήμερα να ζητήσουμε συγνώμη από κάποιον δικό μας άνθρωπο, του οικογενιακού μας κύκλου; Γιατί από καθημερινές συγνώμες πρός αγνώστους...να ήταν και άλλες!

Καθημερινά ζητάμε συγνώμη στην ουρά της τράπεζας, στον φούρνο, εκεί που περπατάμε και πολύ απλά πέφτουμε κατά λάθος πάνω σε κάποιον και σε πολλές άλλες καθημερινές περιπτώσεις.

Όταν πρόκειται όμως για έναν δικό μας άνθρωπο, γιατί γίνεται τόσο δύσκολο;

Γιατί πολύ απλά το σκεφτόμαστε και όσο το σκεφτόμαστε, τόσο φυτρώνει ανάμεσα σε εμάς και το συγνώμη ο εγωισμός...''Και γιατί δηλαδή να ζητήσω εγώ συγνώμη; Να ζητήσει αυτός/ή!'' ή ''Σιγά μην του ζητήσω και συγνώμη! Δεν έπαθε και τίποτα'' ή ακόμη χειρότερα ''Εγώ είμαι το αφέντικο και μπορώ να λέω ότι θέλω''.

Αχ! Αυτός ο εγωισμός!...Ο χειρότερος εχθρός κάθε είδους ανθρώπινης σχέσης! Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα το αναλύσω άλλη φορά.

Γενικότερα, το να ζητήσεις συγνώμη από κάποιον, για κάτι που έκανες ή είπες, θεωρείται κάτι καλό και για σένα αλλά και για αυτόν/ή που την ζητάς. Είναι δύσκολο μέχρι να το κάνεις. Αφού ζητήσεις όμως, όλα φαίνονται πολύ πιο απλά και σίγουρα νιώθεις καλύτερα.

Έτσι λοιπόν για να κλείσω, όταν είναι να ζητήσετε συγνώμη ή γενικότερα θέλετε να κάνετε μια καλή πράξη, ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ! ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ!

Και θα με θυμηθείτε.

Αμιτουοφό!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Κοινωνικά δίκτυα

© 2019 Ιδιοκτησία του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος. All rights reserved                                                                                 Design by GSM .  Πληροφορίες | Όροι χρήσης | Επικοινωνία