Το χρήμα και…ο άνθρωπος…!

January 13, 2016

 

Ποιός βγάζει σήμερα χρήματα, χωρίς να πατάει επί πτωμάτων? Ποιός κάνει την δουλειά του όπως αυτός θεωρεί σωστά χωρίς να ενοχλεί ή να ενοχλείται από άλλους, σκεφτόμενος πάντα το χρήμα? Ποιος εργάζεται με την καρδιά του χωρίς να σκέφτεται την τσέπη του?

 

Δυστυχώς πάρα πολλοί λίγοι είναι αυτοί, που γνωρίζουν πως τα χρήματα είναι απλώς ένα εργαλείο για να μπορούν να πάρουν κάτι που χρειάζονται. Τα χρήματα δεν καθορίζουν το ποιος είσαι πραγματικά. Το χρήμα πρέπει να χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο και όχι να χρησιμοποιεί τον άνθρωπο. Είναι καλό να έχουμε χρήματα και να μπορούμε να αγοράζουμε πράγματα, αλλά θα πρέπει, μία στο τόσο, να ελέγχουμε πως δεν έχουμε χάσει πράγματα τα οποία τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν.

 

Σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στον χώρο των πολεμικών τεχνών δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε καμία περίπτωση ανταγωνισμός μεταξύ σχολών και δασκάλων. Δυστυχώς όμως υπάρχει έντονα το φαινόμενο αυτό στη χώρα μας αλλά και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Καταπατούνται οι ηθικές αρχές για το κέρδος περισσότερων χρημάτων, χωρίς να τους ενδιαφέρει κανένας και τίποτα, απογοητεύοντας έτσι τους μαθητές τους. Έτσι αργά ή γρήγορα, με το πέρασμα του χρόνου, φαίνεται το αληθινό τους πρόσωπο.

 

Πάντα να λειτουργείτε, να εργάζεστε, να συναναστρέφεστε με την καρδιά σας και όχι την τσέπη σας. Μπορεί να είστε πάντα τελευταίοι, στο περιθώριο, ασήμαντοι αλλά θα κάνετε αυτό που σας κάνει να νιώθει καλά η ψυχή σας. Το σωστό!...Όλοι ξέρουμε πραγματικά μέσα μας, πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος. Και αυτοί που λειτουργείτε συνειδητά λανθασμένα, μην πέφτετε στην παγίδα, νομίζοντας πως πάντα θα ξεφεύγετε…Αργά ή γρήγορα, θα το βρείτε μπροστά σας πολλαπλασιασμένο. Λέγεται ΚΑΡΜΑ!

 

Αμιτουοφό!

 

Empty pockets never held anyone back. Only empty heads and empty hearts can do that. –Norman Vincent Peale

Please reload

Featured Posts

Το χρήμα και…ο άνθρωπος…!

January 13, 2016

1/7
Please reload

Recent Posts

September 24, 2015

Please reload

Archive
Please reload