top of page

Πολιτιστικό ταξίδι στην Κίνα   29/3 - 17/4  2018

Την Τρίτη 17 Απριλίου, άλλο ένα πολύ σημαντικό  Πολιτιστικό ταξίδι στην Κίνα, έφτασε στο τέλος. Ένα ταξίδι σταθμός για την ορθή πορεία και προώθηση της κουλτούρας του παραδοσιακού Σαολίν και Τάι τσι στην χώρα μας.  

ΠΕΚΙΝΟ

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, ο Δάσκαλος Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向法师, 34ης γενεάς μοναχός του Ναού  Σαολίν,  μαζί με τέσσερις συμμετέχοντες, προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Πεκίνου. Στο φετινό ταξίδι, εκτός των μαθητών του, ακολούθησε και ένα νέο μέλος της οικογενείας Shaolin Temple Greece 希腊少林寺, η Δασκάλα του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Παιανίας, Σταματία Τσαμουταλίδη 释延尼.

Κατά την  παραμονή τους στο Πεκίνο, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Σινικό Τείχος 萬里長城, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, παρακολούθησαν την Όπερα του Πεκίνου京剧,  που αποτελεί σημαντική παράδοση του Κινέζικου πολιτισμού με ιστορία 200 χρόνων, εισήλθαν στην Απαγορευμένη Πόλη, πόλη – ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας, επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Δεν έλλειψε η επίσκεψη σε κατάστημα τσαγιού όπου παρακολούθησαν την παραδοσιακή τελετή παρασκευής τσαγιού και σε κατάστημα συλλογής-παραγωγής προιόντων από καθαρό μετάξι.

ΧΩΡΙΟ ΤΣΕΝ

Για πρώτη φορά φέτος, ύστερα από επτά χρόνια, ο Δάσκαλος Σι Γιάν Σιάνγκ δέχεται να τον ακολουθήσουν στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού του Δασκάλου Ουάνγκ Τζάν Γκουό 王战国,  μαθητές του και να διδαχθούν μαζί την αυθεντική γνώση της όμορφης Τέχνης του Τσέν Τάι Τσι.

 

Μία ξεχωριστή και σίγουρα αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, που είχαν επίσης την ευκαιρία, το Σάββατο 7 Απριλίου να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή Κινέζικη τελετή του Δασκάλου Σι Γιάν Σιάνγκ, ως ο πρώτος Έλληνας επίσημος σπουδαστής του Δασκάλου Ουάνγκ Τζαν Γκουό και επίσημος αντιπρόσωπος της Ακαδημίας Τάι Τσι του Δασκάλου Ουάνγκ Τζάν Γκουό στην Ελλάδα.   

ΝΑΟΣ ΣΑΟΛΙΝ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΟΝΓΚ ΣΑΝ

Τελευταία στάση ο θρυλικός Ναός Σαολίν και η γύρω περιοχή.  Την 8η Απριλίου με την άφιξή τους στον Ναό Σαολίν, ο Ηγούμενος του Ναού, Σι Γιόνγκ Σίν 释永信大师, ζητά να δεί τον Δάσκαλο Σι Γιάν Σιάνγκ και τους συμμετέχοντες. Στην συνάντηση με τον Ηγούμενο συζητήθηκε η πορεία της κουλτούρας  Σαολίν στην Ελλάδα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται. Επίσης ρώτησε για τον χρόνο παραμονής στο Ναό, ανακοινώνοντας στον Δάσκαλο Σι Γιάν Σιάνγκ πως θα πρέπει όλο το διάστημα να παραμείνει μέσα στον Ναό με τους αδελφούς μοναχούς του ακολουθώντας το μοναστικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με τις ανάγκες των μαθητών του.

Κατά την παραμονή τους στην περιοχή του Ναού, οι συμμετέχοντες, εκτός της διδασκαλία τους,είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Σπηλιά του Μπόντινταρμα, το μοναστήρι  Σαν Χουάνγκ Τζάι όπου και συνάντησαν τον Ηγούμενο του μοναστηριού Σι Ντε Τζιέν, την Λίμνη των Πέντε Δράκων και την Λούογιανγκ 洛阳,  ένα από τα λίκνα του Κινέζικου πολιτισμού και μία από τις Τέσσερις Μεγάλες Αρχαίες Πρωτεύουσες της Κίνας.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΚΟΥ ΛΟΥΙΝ

 

Την Κυριακή 15 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ακαδημία Γκου Λουίν Κούνγκ φου έτσι ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν τον Δάσκαλο Γου Ναν Φάνγκ.

 

Στην συνάντηση ο Δάσκαλος ήπιε τσάι μαζί μας και  μίλησε για το πώς κάποιος πρέπει να ασκείται στο Γκου Λουίν έτσι ώστε να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο εξάσκησης Σιν Γι Πα. Μας ξενάγησε στους νέους χώρους της Ακαδημίας στους οποίους και μας περιμένει στο επόμενο ταξίδι.

‘’Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη σας στο φετινό Πολιτιστικό Ταξίδι στη μακρινή Κίνα. Ελπίζω να περάσατε όμορφα να ικανοποιήσετε κάποιες επιθυμίες σας και να αποκομίσατε όμορφες εμπειρίες και παραστάσεις που θα μείνουν χαραγμένες στο νου αλλά και στην καρδιά σας.Μέχρι το επόμενο ταξίδι...‘’

                                                                                                                                        -Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向法师

Shaolin Temple Greece
bottom of page