top of page
shaolin temple greece.JPG

Εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Shaolin Temple Greece 希腊少林寺-文化中心
 

 

 Το Πολιτιστικό Κέντρο Shaolin Temple Greece 希腊少林寺-文化中心 δεν είναι απλώς άλλη μια σχολή πολεμικών τεχνών. Προωθούμε την κουλτούρα Σαολίν ΤσανΓουΓι με τον δικό μας μοναδικό τρόπο . Η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει είναι ιδανικά για όλους, έτσι ώστε να συμμετέχουν και να διδαχθούν τα πιο παραδοσιακά στυλ , ενώ ταυτόχρονα να βιώσουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της αρχαίας τέχνης και πειθαρχίας σε ένα σύγχρονο κόσμο. Παρακάτω είναι η λίστα με τα κύρια γεγονότα που λαμβάνουν μέρος κατά την διάρκεια ενός έτους. Σας προσκαλούμε να έρθετε!

Εκδήλωση για το Νέο Κινέζικο Έτος

 

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά , που ονομάζεται επίσης Εαρινό Φεστιβάλ , είναι την 23η ημέρα του 12ου σεληνιακού μήνα. Το Νέο Κινεζικό έτος είναι ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ για το κινεζικό ημερολόγιο. Πρόκειται για μια επίσημη αργία, κατά την οποία οι περισσότεροι Κινέζοι έχουν 7 ημέρες απουσίας από την εργασία.

11-7-18-3948.jpg

Καλοκαιρινή Εξόρμηση Σαολίν ΤσανΓουΓι

 

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάνουμε ένα ταξίδι στη φύση , όπου μπορούμε να μάθουμε , να διασκεδάσουμε και να περάσουμε το χρόνο μας  γνωρίζοντας  ο ένας τον άλλον έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο. Επίσης είναι μια μοναδική ευκαιρία οι σπουδαστές να γνωρίσουν τους εκπαιδευτές και τον Δάσκαλο.

 

Υπάρχει μια σειρά από δραστηριότητες για όλους, όπου μπορείτε να επιλέξετε και αν έχετε αρκετή ενέργεια, μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα . Είναι επίσης μια ωραία ευκαιρία να χαλαρώσετε και να απολαύσουν το διάλειμμά σας από το πολυάσχολο τρόπο ζωής σας . Αν μπορείτε να συμμετέχετε μόνο σε μια εκδήλωση όλο το χρόνο , αυτό θα πρέπει να είναι η Καλοκαιρινή μας Εξόρμηση.

Ταξίδι στην Κίνα

 

Κάθε χρόνο ταξιδεύουμε στην Κίνα (Πεκίνο, Ναός Σαολίν, Χωριό Ταιτσί) με τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ 释延向法师, για ανταλλαγή πολιτιστικών αξιών! Αυτό το ταξίδι έχει από την εντατική άσκηση εώς την επίσκεψη σε μερικά από τα πιο φανταστικά μέρη πάνω στη γή. Ένα ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε!

Ημέρα Έναρξης Νέου Εκπαιδευτικού Έτους

 

Κάθε χρόνο, στις αρχές του μήνα Σεπτέμβρη, γιορτάζουμε την Ημέρα Έναρξης λειτουργίας του Κέντρου μας μετά το καλοκαίρι. Μια πολύ καλή ευκαιρία να παρευρεθείτε και να δοκιμάσετε τα 10λεπτα καθοδηγούμενα, από τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ 释延向法师, μαθήματα αντικειμένων, που θα διδαχθούν μέσα στο ερχόμενο έτος και να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα αυτών.

Γιορτή Σελήνης - Mid Autumn Festival

 

 Στην Κίνα, το Φεστιβάλ Σελήνης, λαμβάνει χώρα την παραμονή της πρώτης πανσέληνου τον 8ο μήνα του σεληνιακού ημερολογίου. Το Φεστιβάλ γιορτάζεται παραδοσιακά για τη συγκομιδή ρυζιού και για τον θαυμασμό του φεγγαριού, που αυτή τη στιγμή του έτους είναι συνήθως στρογγυλό και κίτρινο, σαν ένα τεράστιο κρόκο αυγού. Τρώνε τροφές που μοιάζουν με το φεγγάρι και είναι δημοφιλής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όπως τα mooncakes.. Τα Mooncakes είναι το παραδοσιακό γλυκό που τρώγεται την ημέρα εκείνη. Εμείς γιορτάζουμε τρώγοντας όλοι μαζί και πετώντας, όπως γίνεται παραδοσιακά, φαναράκια στον ουρανό.

Εορτασμός για το Τέλος του Έτους - Year End Celebration

 

Πρίν το τέλος του κάθε έτους, γιορτάζουμε με μια 20λεπτη δυναμική παρουσίαση παραδοσιακού Σαολίν, από τους σπουδαστές και τον ίδιο τον Δάσκαλο, κληρώσεις για μικρους και μεγάλους και φυσικά χορτοφαγική Κινέζικη κουζίνα.

Παγκόσμια Ημέρα Ται Τσι & Τσι Κούνγκ

 

Κάθε χρόνο, τον μήνα Απρίλιο, παντού σε όλον τον κόσμο, γιορτάζεται η ''Παγκόσμια Ημέρα Ται Τσι & Τσι Γκόνγκ. Ετσι και στο Κέντρο μας, την Ημέρα εκείνη, επισκεπτόμαστε την Φύση και πραγματοποιούμε ανοιχτά μαθήματα Ται Τσι & Τσι Γκόνγκ, καθοδηγούμενα από τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ 释延向法师.

Ακόμα, το Πολιτιστικό μας Κέντρο διοργανώνει, μέσα στον χρόνο, 3ήμερες Εξορμήσεις και Εκπαιδευτικές Ημερίδες, με εισηγητές, τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ ή ''αδέλφια'' του από τον Ναό Σαολίν στην Κίνα

Μείνετε ενημερωμένοι

Congrats! You’re subscribed

bottom of page