top of page

Ο Ηγούμενος Σι Γιόνγκ Σιν 释永信 (Shì Yǒng Xìn)

 

Ο σεβασμιότατος Δάσκαλος Σι Γιόνγκ Σιν, είναι ο 30ος ηγούμενος του ναού Σαολίν.

 

Στις 19 Αυγούστου του 1999 μια συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για να εισαγάγει το μοναχό Σι Γιούνγκ Σιν στην αίθουσα των πατριαρχών. Με την ολοκλήρωση μιας διήμερης τιμητικής τελετής ο αναπληρωτής ηγούμενος Σι Σου Σι, απαλλάχθηκε και ο δάσκαλος Σι Γιόνγκ Σιν ανέλαβε τη νέα θέση του.

 

Ο Σι Γιόνγκ Σιν είναι μοναχός από την παιδική του ηλικία και εκτιμάται ως ένας από τους μέγιστους βουδιστικούς μελετητές και από τους υψηλότερους σε γνώση του Τσαν.

 

Έχει επιτύχει από το 1999 έως σήμερα ένα απίστευτο έργο για το ναό. Η ανακαίνιση της αίθουσας Ντάρμα, ο πύργος των κουδουνιών και ο πύργος των τυμπάνων είναι μεταξύ αυτών. Έχει δημοσιεύσει επίσης διάφορα βιβλία για τη βουδιστική φιλοσοφία και εκδίδει δημοσίως ένα περιοδικό, το "Σταγόνες βροχής Ζεν". Ο Σι Γιόνγκ Σιν είναι επίσης ο πρόεδρος της βουδιστικής ένωσης της επαρχίας Χο Ναν και αντιπρόσωπος του συνεδρίου των κινεζικών λαών.

 

Το ίδρυμα κοινωνικής ανάπτυξης Σαολίν είναι άλλο ένα από τα μεγάλα επιτεύγματά του, όπως επίσης είναι το ίδρυμα ζωγραφικής και καλλιγραφίας για το οποίο οι Σαολίν είναι επίσης διάσημοι. Η βαθύτερη ανησυχία του ηγούμενου Σι Γιούνγκ Σιν είναι ότι το Σαολίν Κουνγκ Φου σήμερα έχει αλλοτριωθεί με τη μορφή τυποποιημένων αθλητικών αγώνων. Όταν το 1928 ιδρύθηκε η Εθνική σχολή πολεμικών τεχνών της Κίνας, εισήγαγε τις πολεμικές τέχνες σε αθλητικούς αγώνες παγκοσμίως, τροποποιημένες έτσι ώστε να ταιριάζουν στην δυτική ανταγωνιστική λογική και με τους ανάλογους κανόνες. Το 1959, έγινε μια επίσημη εκδήλωση πολεμικών τεχνών γνωστή ως οι 1οι Εθνικοί Αθλητικοί Αγώνες. Αργότερα έγινε δεκτή στους Ασιατικούς Αγώνες του 1990 ως μια νέα μορφή αγώνων. Για να επιτευχθεί η ένταξη αυτή είχαν πλήρως τυποποιηθεί. Στην διαδικασία αυτής της τυποποίησης, το Σαολίν Κουνγκ Φου που εξασκούνταν έξω από το ναό, έχει υποστεί δραματικές αλλαγές. Η αρχική έμφαση του Σαολίν Κουνγκ Φου εντοπίζεται σε ασκήσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της υγείας των εσωτερικών οργάνων, ασκήσεις οι οποίες έχουν πλέον αντικατασταθεί από ακροβατικές και χορευτικές φιγούρες. Τέτοια συστήματα είναι δημοφιλή σε σχολές πολεμικών τεχνών, καθώς ο τελικός τους στόχος είναι πολύ απλά το χρυσό μετάλλιο ή η εμπορικότητα μέσω του θεάματος. Αυτό δεν αντιπροσωπεύει το πνεύμα του Σαολίν.

 

Ο ηγούμενος τόνισε με έμφαση ότι το Σαολίν Κουνγκ Φου διαφοροποιείται από τις άλλες κινεζικές πολεμικές τέχνες. Το Σαολίν Κουνγκ Φου είναι μια βουδιστική πρακτική με σκοπό τον καθαρισμό της ψυχής και την διαμόρφωση του χαρακτήρα. Τόσο η μελέτη των αρχαίων κειμένων όσο και η επιδεξιότητα στις πολεμικές τέχνες, είναι βουδιστικές πρακτικές που εξασκούνται επιμελώς στο ναό. Υπάρχουν 445 μορφές πολεμικών τεχνών Σαολίν, που έχουν σχεδιαστεί και τελειοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες μαχητικής συμπεριφοράς, απέναντι σε πιθανές αντίπαλες δράσεις. Αυτές οι μορφές εναρμονίζονται με την παραδοσιακή κινεζική φιλοσοφία του Γιν - Γιανγκ για την φυσική αρμονία.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ηγούμενου του ναού Σαολίν Σι Γιόνγκ Σιν είναι η ανάδειξη του ναού Σαολίν ως τόπος προστασίας παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο (UNESCO).

    Ο ηγούμενος Σι Γιούνγκ Σιν είναι πρωτοπόρος στην προώθηση του πνεύματος Σαολίν στο εξωτερικό, επιτρέποντας άνοιγμα ναών στην Αμερική, την Αγγλία καθώς και τη Γερμανία και επίσης άνοιγμα επίσημων σχολών Σαολίν Κουνγκ Φου από απεσταλμένους μάχιμους μοναχούς παγκοσμίως. 

 

    Ανάμεσα στις πολύπτυχες δραστηριότητες του είναι και η ίδρυση της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σαολίν (S.E.A.) που ιδρύθηκε στη Βιέννη την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 όπου και προεδρεύει. Η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν ηγείται της προώθησης και διάδοσης της αυθεντικής κουλτούρας Σαολίν στην Ευρώπη και η έδρα της είναι στο Βερολίνο. Τα μέλη της είναι αναγνωρισμένα και εγκεκριμένα από τον ίδιο τον κεντρικό ναό Σαολίν του Σονγκ Σαν στην Κίνα.

Shaolin Temple Greece
bottom of page