top of page
IMG_7935.PNG

Διδασκαλία εκπαιδευτών  08 Οκτ. - 19 Απρ.

Η εκπαίδευση διαρκεί 6 μήνες και περιλαμβάνει τις βασικές γνώσεις θεωρίας-ιστορίας του Σαολίν Κούνγκ φου, όλες τις πρώτες βασικές φόρμες, καθώς και βασικές φόρμες με διάφορα όπλα, αυτοάμυνα, ασκήσεις βασικής κατάρτισης, αντοχής και εκπαίδευση μάχης σύμφωνα με σύστημα αξιολόγησης '' Shaolin Kung fu Duanpin System ''.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης την εκμάθηση για το πώς να διδάξετε, ξεκινώντας να παρακολουθείτε τον Δάσκαλο κάνοντας κάποια μαθήματα. Θέλουμε επίσης ο εκπαιδευτής, όχι μόνο να εκπαιδεύσει το σώμα του αλλά και το νού. Θα πρέπει να αποκτήσει βασικές γνώσεις στην ιστορία, τον πολιτισμό και την ιατρική στην πορεία της εκπαίδευσής του. Ο Δάσκαλος θα υποστηρίζει ενεργά τον μελλοντικό εκπαιδευτή. Η οργάνωση και λειτουργία της μελλοντικής σχολής, περιλαμβάνεται επίσης στο πρόγραμμα σπουδών. Οι ώρες εκπαίδευσης την εβδομάδα για την διδασκαλία εκπαιδευτών είναι δύο ή τρείς. 

Μετά τους πρώτους 3 μήνες, θα υπάρχει μια ενδιάμεση εξέταση, για να δούμε την πορεία σας. Ποιές είναι οι αδυναμίες σας και που πρέπει να ασκηθείτε περισσότερο. Μετά από τους 5 μήνες θα γίνει μια τελική εξέταση. Ο νέος εκπαιδευτής θα έχει στη συνέχεια την ευκαιρία να διδάξει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ναού Σαολίν στην Ελλάδα ή να λειτουργήσει δικό του χώρο. Πρέπει να πιστοποιείται εκ νέου κάθε χρόνο για να συνεχίσει τη διδασκαλία του. Ο εκπαιδευτής πιστοποιείται από τον Δάσκαλο Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向法师 μέσω της European Shaolin Association 欧洲少林联合会, με τα ανάλογα έγγραφα πιστοποίησης. 

Στο πρόγραμμα εκπαιδευτών μπορούν να συμμετέχουν ήδη εγγεγραμμένα μέλη του Κέντρου μας άλλα και Δάσκαλοι ή εκπαιδευτές άλλης τέχνης που επιθυμούν να συμπεριλάβουν στην ύλη τους το Σαολίν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι για το σχολείο μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι τη Πέμπτη 5 Οκτ. μέσω email στο shaolintemplegreece@gmail.com ή στο τηλ. 211 2672597 έτσι ώστε να παρευρεθούν στη συνάντηση με τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ πριν την έναρξη του σχολείου στο Πολιτιστικό Κέντρο Shaolin Temple Greece 希腊少林寺 στην οδό Πρεβέζης 84, Αθήνα ΤΚ 10443 ισόγειο την Κυριακή 8 Οκτ. στις 10 π.μ.

 

Σχολείο Εκπαιδευτών 2019 - 2020

shaolin temple greece saganis.JPG
DSC02299.JPG

Γιώργος

Το σχολείο προπονητών 2019-20 ήταν μια έντονη εμπειρία που προσωπικά με ξάφνιασε ευχάριστα και με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι ωφελήθηκα και ψυχικά και σωματικά.

Ο δάσκαλος Shi Yan Xiang αυστηρός χωρίς να είναι απάνθρωπος, τυπικός αλλά όχι άτεγκτος, επαγγελματίας που αγαπά  αυτό που κάνει και διδάσκει, έκανε το μάθημα τόσο αναλυτικά και μεθοδικά ώστε τελειώνοντας την κάθε ενότητα να μην μου αφήσει καμία απορία, κανένα κενό. Εξηγούνται τα πάντα στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην προετοιμασία και ενδυνάμωση του σώματος με προπονήσεις εντός και εκτός σχολής. Τελειώνοντας το σχολείο το σώμα είναι δυνατό, ευλύγιστο και ο κίνδυνος τραυματισμών που παρατηρείται συχνά στις πολεμικές τέχνες λόγω κακής φυσικής κατάστασης, είναι μειωμένος στο ελάχιστο.

 

Αν κάποιος που επιθυμεί να εκπαιδευτεί στο Σαολίν και δεν επιθυμεί να εργαστεί ή πιστεύει πως μπορεί να αποκτήσει αυτή την γνώση με εύκολο τρόπο, δεν τον συμβουλεύω να έρθει σε αυτό το σχολείο.

Ένα από τα πράγματα που πραγματικά ευχαριστήθηκα ήταν το κλίμα ηρεμίας και ησυχίας που επικρατούσε τις ώρες της προπόνησης. Το μάθημα γινόταν με δύναμη και ένταση χωρίς όμως να επικρατεί οχλαγωγία και βαβούρα. Ο δάσκαλος διατηρούσε την τάξη και την ησυχία και αυτό με βοήθησε τόσο σωματικά όσο και πνευματικά να συγκεντρωθώ στην εκπαίδευση όντας άνθρωπος που χάνει εύκολα την συγκέντρωση του και την ηρεμία του.

Χρήστος

Οι εντυπώσεις που θα ήθελα να εκφράσω από τη συμμετοχή μου στο σχολείο εκπαιδευτών Σαολίν , είναι όμορφες εικόνες, γεμάτο δυναμισμό και ιδρώτα στιγμές .

 

Η έμφαση μέσα από το απαιτητικό πρόγραμμα που δίνεται στο λεγόμενο "κλασικό" ζέσταμα ,όπως μου αρέσει να το λέω . Μόνο κλασικό δε το λές .. Μέσα από τη καθημερινή και επίμονη εξάσκηση, μέρα με τη μέρα παρατηρούσα την αλλάγη στο σώμα μου ,την ενδυνάμωση του κορμού ,την αύξηση της φυσικής κατάστασης και την ορθή λειτουργικότητα του σώματος συνολικά .

 

Φυσικά δε θα μπορούσα να παραλέιψω να μιλήσω για τον άνθρωπο και Δάσκαλο Σι Γιάν Σιάνγκ για την έμπρακτη υποστηριξή του κατά τη διάρκεια όλου αυτού του χρόνου. Τις σωστές συμβουλές και οδηγίες του ,στο κομμάτι της τεχνικής κατάρτισης αλλά και στη πολύτιμη ιστορική γνώση και τη κουλτούρα Σαολίν .

 

Σε ευχαριστώ πολύ Δάσκαλε για όλα . Αμιτουοφό!!! 

Επικοινωνία

Πρεβέζης 84, Αθήνα Τ.Κ 10443

info@shaolintemplegreece.com  |  Tel: 2112672597

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

bottom of page