Ο Δάσκαλος Αλεξόπουλος Νικόλαος 释恒到 (Shi Heng Dao)

 

    Ο Αλεξόπουλος Νικόλαος γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και διαμένει μόνιμα στον Δήμο Περιστεριού. Από την ηλικία των 6 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με την πολεμική τέχνη του Καράτε. Όμως η τέχνη που κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη του ήταν το παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου, όπου με το πέρασμα των χρονών δεν σταμάτησε να το αναζητά στις διάφορες σχολές Κουνγκ Φου της Αθήνας ασκούμενος εντατικά σε αυτές.

 

Tο 2008 ο ζήλος του τον οδήγησε στον 34ης γενιάς μάχιμων Σαολίν, 

Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向法师 (Shì Yán Xiàng Fǎshi). Έκτοτε, έχοντας πια  βρει την "πηγή" του αυθεντικού Σαολίν, δεν σταμάτησε την μαθητεία του μέχρι σήμερα φτάνοντας να γίνει προσωπικός μαθητής ίδιου του δάσκαλου Σι Γιαν Σιάνγκ.

 

Το καλοκαίρι του 2013, ο Δάσκαλος Σι Γιάνγκ Σιάνγκ, τον οδηγεί στα πρώτα του βήματα στην Κίνα και τον εισάγει στο ναό Φα Ουάνγκ. Εκεί θα διαμείνει εσώκλειστος και θα λάβει προσωπική εκπαίδευση όπως γίνεται παραδοσιακά, περνώντας ένα "καυτό" καλοκαίρι επίπονης εξάσκησης. Από το 2014, ακολουθεί αυστηρά την γραμμή του Ναού Σαολίν στην προσωπική του διδασκαλία, αλλά και των μαθητών του, από τον Δάσκαλο Σι Γιάν Σιάνγκ. Έτσι έκλεισε ένα μεγάλο κύκλο σπουδών στην ύλη του παραδοσιακού Σαολίν, αποσπώντας αναγνώριση του επιπέδου που κατόρθωσε να κατακτήσει με τα χρόνια της μαθητείας του. 

Το έτος 2018, ο 34ης γενεάς μοναχός του Ναού Σαολίν, Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向法师 (Shì Yán Xiàng Fǎshi) γίνεται και πνευματικός του Δάσκαλος, όπου με την παραδοσιακή τελετή Gui Yi Fa Hui 皈依法会, διορίστηκε 35ης γενιάς σπουδαστής μάχιμων μοναχών Σαολίν, με το όνομα Σι Χένγκ Ντάο 释恒到, μπαίνοντας έτσι, επίσημα,  κάτω από το γενεαλογικό δέντρο του Ναού Σαολίν.  

 

Εικόνες από την τελετή:

 

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Τον Ιανουάριο του 2019 του απονέμεται ο βαθμός του 5ου Ντουάν από τον Δάσκαλό του, Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向法师 και καταγράφεται στα αρχεία της Shaolin Wushu Association少林武术协会  της Κίνας. Από τον Νοέμβρη του 2014 λειτουργεί την Σχολή Παραδοσιακού Σαολίν & Τάι Τσι (Shaolin Temple Greece - Peristeri) στο Περιστέρι, στην διεύθυνση, Άγιου Πέτρου 25.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

shi heng dao.JPG
Shaolin Temple Greece