top of page
1.png

Εκπαιδευτική Ημερίδα Σαολίν Γου Σίνγκ Τσουάν 五形拳

Η ιστορία της φόρμας των Πέντε Ζώων δημιουργήθηκε στο Μοναστήρι Σαολίν γνωστή και καλά τεκμηριωμένη. Αρχικά, δημιουργήθηκε στη νότια Κίνα, τεχνικά διαφορετική από την υπάρχουσα μορφή της και το στυλ των Πέντε Ζώων, που αποτελείται από πέντε ξεχωριστές φόρμες: τίγρη, λεοπάρδαλη, φίδι, δράκος και γερανός. Οι τεχνικές μάχης βασίζονται στο τρόπο κίνησης των προαναφερθέντων. Τα ζώα βρίσκονται σε πολλές Κινεζικές πολεμικές τέχνες και κινήσεις που μιμούνται τη συμπεριφορά τους βρίσκονται σε πολλά συστήματα τσιγκόνγκ.

Η φόρμα των Πέντε Ζώων δημιουργήθηκε από τον μοναχό Σαολίν Jue Yuan, ο οποίος ενώ περιπλανιόταν στην Κίνα αναζητώντας ειδικούς στις πολεμικές τέχνες, συνάντησε δύο διάσημους δασκάλους τον Li Sou και τον Bai Yufeng. Επέστρεψε μαζί τους στη Μονή Σαολίν, όπου διέδωσαν τις γνώσεις τους στις πολεμικές τέχνες στους μοναχούς, συντάσσοντας, μεταξύ άλλων, τη φόρμα των Πέντε Ζώων.

Τα κείμενα στη Ναού Σαολίν αναφέρουν τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ, ο μοναχός Jue Yuan ήρθε με τον Li Sou και τον Bai Yufeng, δύο διάσημους δασκάλους πολεμικών τεχνών, στο μοναστήρι Σαολίν για να μεταδώσουν τις δεξιότητές τους στους μοναχούς εκεί. Ο Li Sou τους δίδαξε το στυλ Hong Quan, τη μάχη με κοντάρια και τις τεχνικές αρπαγής και ελέγχου, ενώ ο Bai Yufeng τους δίδαξε πέντε τρόπους μάχης με βάση τη μίμηση των κινήσεων του δράκου, της τίγρης, του φιδιού, της λεοπάρδαλης και του γερανού. Μαζί με τον Jue Yuan, ανέπτυξε τη μοναστική μορφή του Luohan Shiba Shou σε 170 τεχνικές και έγραψε το βιβλίο "The Basics of the Five Types of Boxing", στο οποίο εξήγησε τις αρχές, τεχνικές Και την κινησιολογία του δράκου, της τίγρης, του φιδιού, της λεοπάρδαλης και του γερανού. Έτσι, ανέβασε σε υψηλότερο επίπεδο το Σαολίν Κουνγκ φου, οδηγώντας στην πλήρη άνθηση των πολεμικών τεχνών του Ναού Σαολίν.

Η συγκεκριμένη φόρμα αποτελεί μέρος της βασικής ύλης στο Σαολίν Κούνγκ φου βάσει το νέο σύστημα αξιολόγησης του Ναού Σαολίν.

ΔΡΑΚΟΣ

Ο δράκος συμβολίζει το «Σεν», που σημαίνει το πνεύμα και την παρουσία του. Η εκπαίδευση των τεχνικών του δράκου αναπτύσσει ένα καθαρό, ισχυρό μυαλό και οξύνει τη νοητική εστίαση.

ΓΕΡΑΝΟΣ

Ο γερανός εκπαιδεύει το "Τζίνγκ". Τα χαρακτηριστικά του είναι η κομψότητα και η ουσία. Εδώ, η ουσία σημαίνει ότι οι κινήσεις είναι άμεσες και μειώνονται στο ελάχιστο.

ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ

Η λεοπάρδαλη χαρακτηρίζεται από τη ταχύτητα της. Η εκρηκτικότητα της λεοπάρδαλης χρησιμοποιείται όταν απαιτείται άμεση δράση,  Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η προπόνηση της μυϊκής δύναμης, "Li"

ΤΙΓΡΗΣ

Στις πολεμικές τέχνες, η τίγρης αντιπροσωπεύει την εσωτερική δύναμη. Συχνά αναφέρεται ότι οι φόρμες της τίγρης ενισχύουν τα οστά, δηλαδή προάγουν το "Gu" Chi (ενέργεια των οστών), το οποίο με τη σειρά του είναι ένα άλλο συνώνυμο της εσωτερικής δύναμης. Η τίγρη αντιπροσωπεύει επίσης το θάρρος και την αγριότητα.

ΦΙΔΙ

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του φιδιού στο Κουνγκ Φου είναι το «Τσι». Οι τεχνικές του φιδιού είναι επομένως ιδιαίτερα κατάλληλες για την καλύτερη ροή ενέργειας, την ενδυνάμωσή της και την προώθηση της αντοχής. Επιπλέον, το Τσι είναι η βασική ουσία για την εσωτερική δύναμη.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 10 Απριλίου στις 10:00 π.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Αγίων Αναργύρων στη διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 52 & Περικλέους, 13562 Άγιοι Ανάργυροι. Δείτε το μέρος στο χάρτη:

Κόστος συμμετοχής μελών Shaolin Temple Greece : 30 ευρώ (μέλη οικογένειας & κάτω των 18: 25 ευρώ)

Κόστος συμμετοχής μή μελών Shaolin Temple Greece : 40 ευρώ (μέλη οικογένειας& κάτω των 18: 35 ευρώ)

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Παρασκευή 1η Απριλίου στις γραμματείες των δύο Πολιτιστικών Κέντρων

Shaolin Temple Greece

με τη καταβολή του κόστους συμμετοχής. Για τα μή μέλη υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό με ΙΒΑΝ GR8601716320006632132491711  γράφοντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.: 211 2672597

ή στο email: info@shaolintemplegreece.com

bottom of page