top of page
B1B813BF-DADE-452F-A3AD-057828A9FB04.png
84477792add48105563c9d9be39de0ee.jpg
IMG_8745.JPG

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη:

Α' ΜΕΡΟΣ:

Κυριακή 12 Νοε στις 9 το πρωί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1. Παραδοσιακή Κινέζικη τελετή τσαγιού με την

Xue Jian Hong.

2. Συνεδρία διαλογισμού Τσαν όπως παραδοσιακά γίνεται στον Ναό Σαολίν, με τον 

Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ 释延向法师.

3. Εκμάθηση και ανάλυση των έξι πρώτων ασκήσεων του Γι Τζιν Τζίνγκ 

με τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ 释延向法师.

Κόστος:

30 ευρώ για μέλη του Κέντρου 

40 ευρώ για μή μέλη του Κέντρου

Β' ΜΕΡΟΣ:

Κυριακή 26 Νοε στις 9 το πρωί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1. Εισαγωγή στη Κινέζικη καλλιγραφία με την

Ioanna Lin

2. Συνεδρία διαλογισμού Τσαν όπως παραδοσιακά γίνεται στον Ναό Σαολίν, με τον 

Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ 释延向法师.

3. Εκμάθηση και ανάλυση των έξι τελευταίων ασκήσεων του Γι Τζιν Τζίνγκ 

με τον Δάσκαλο Σι Γιαν Σιάνγκ 释延向法师.

Κόστος:

40 ευρώ για μέλη του Κέντρου 

50 ευρώ για μή μέλη του Κέντρου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ YIJINJING

Το Yijinjing περιέχει ένα σχετικά έντονο σύνολο ασκήσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση των μυών και των τενόντων, στην προώθηση της δύναμης και της ευλυγισίας, στην αύξηση της ταχύτητας και της αντοχής και στη βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού του σώματος.

Yi "σημαίνει αλλαγή ή μεταμόρφωση και "jin" σημαίνει μύες και τένοντες, αλλά εδώ περιλαμβάνει επίσης τους συνδέσμους και άλλους συνδετικούς ιστούς στο σώμα. Μαζί το «Yijin» σημαίνει η συνολική μεταμόρφωση του σώματος και του νου. Χρησιμοποιώντας το Qi ως βάση εξάσκησης, θα μπορείτε σιγά σιγά να αλλάξετε την ποιότητα των μυών και των τενόντων σας και να αναπτύξετε μια καλά διαμορφωμένη φυσική κατάσταση. "Jing" σημαίνει κλασική τεχνική.

Οι συνδυασμοί ασκήσεων του Γιτζιντζινγκ τεντώνουν τους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους του σώματος για μεγαλύτερο και βελτιωμένο εύρος κίνησης και ελαστικότητα. Επίσης, βελτιώνουν την κίνηση των υγρών του σώματός μας όπως το αίμα, το αρθρικό και λεμφικό υγρό. Επίσης ενδυναμώνει μύες και τένοντες. Καλύτεροι μύες και τένοντες σημαίνει καλύτερη υγεία, μεγαλύτερη αντίσταση, ευλυγισία, αντοχή. Οι ασκήσεις του Yijinjing είναι ταυτόχρονα έντονες και απαλές. Η εξάσκηση του Γιτζιντζινγκ βοηθά επίσης στο να αποκτήσουμε καλύτερη επίγνωση του σώματος μας. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται ως εξής:

-Οι κινήσεις γίνονται όρθιες, μερικές φορές σκύβοντας προς τα εμπρός ή σκυμμένες αλλά ποτέ ξαπλωμένοι ή καθιστοί.

-Τα μάτια είναι πάντα ανοιχτά, ποτέ κλειστά.

-Οι κινήσεις είναι αργές και χαλαρές ανάμεσα στις στατικές στάσεις.

-Υπάρχει ενεργή ένταση σε μια στατική στάση.

-Οι κινήσεις μπορούν να προσαρμοστούν για να μειώσουν τη στρέψη ή το τέντωμα με βάση τη φυσική κατάσταση του ασκούμενου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των ασκήσεων Yi Jin Jing είναι:

-Ησυχία: Ένα ήρεμο μυαλό και σώμα επιτρέπει στην ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα μέσα από το σώμα.

-Επιβράδυνση: Οι αργές κινήσεις επιτρέπουν την καλύτερη ροή του αίματος για την επίτευξη βαθιάς μυϊκής κάμψης.

-Επέκταση: Κάθε κίνηση πρέπει να εκτελείται στη μέγιστη έκτασή της για να επιτευχθεί ευελιξία.

-Παύση: Η ένταση για μια στάση πρέπει να διατηρηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η δύναμη και η αντοχή είναι υψίστης σημασίας αν κοιτάξουμε να αποκτήσουμε τα προσόντα σε όποια πρακτική και αν επιλέξουμε, είτε πρόκειται για πολεμικές τέχνες είτε απλώς για καλύτερη υγεία και σοφία.

Το Yijinjing ενοποιεί την πρόθεση (yi) με τη δύναμη (li), τη συνείδηση ​​(yin) με τη μυϊκή δύναμη (yang). Το μυαλό πρέπει να είναι απαλλαγμένο από σκέψεις και η αναπνοή να είναι αρμονική.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή σοφία:

- Ο πρώτος χρόνος προπόνησης επιστρέφει την σωματική και ψυχική ζωτικότητα

- Το δεύτερο έτος ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και θρέφει τους μεσημβρινούς

- Το τρίτο έτος φέρνει την ευελιξία στους μύες και θρέφει τα όργανα

- Το τέταρτο έτος οι μεσημβρινοί είναι καλύτεροι και τα σπλάχνα γαλουχούνται

- Τον πέμπτο χρόνο πλένεται ο μυελός και γαλουχείται ο εγκέφαλος

Το Yijin Jing το δημιούργησε ο Damo στη σπηλιά στην οποία διαλογίστηκε και το ανέπτυξε για εννέα χρόνια. Όταν ο Damo πήγε στο ναό Σαολίν συνειδητοποίησε ότι οι μοναχοί είχαν παραμελήσει το φυσικό τους σώμα Χωρίς να το καλλιεργούν. Το Yijin Jing είναι η λύση του για την καλλιέργεια σώματος, νου και πνεύματος ταυτόχρονα. Η πραγματική δύναμη του σώματος εκφράζεται μέσω των τενόντων και όχι των μυών. Σε σύγκριση με τους μύες, οι τένοντες δεν απαιτούν τόση συντήρηση και θερμιδικό καύσιμο και διατηρούν τη δύναμή τους μακροπρόθεσμα. Η πρακτική της ενδυνάμωσης των τενόντων επιτρέπει στις αρθρώσεις να ανοίγουν, να δυναμώνουν και να αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια. Αυτό έδωσε στους μοναχούς πιο δυνατό σώμα σε μεγάλη διάρκεια χρόνου, γεγονός που τους επέτρεψε να επικεντρωθούν περισσότερο στην πνευματική τους καλλιέργεια.

Η σειρά εκτέλεσης των ασκήσεων του Yijin Jing παίζει σημαντικό ρόλο. Στην αρχή εστιάζουμε στη βαθιά χαλάρωση. αφήνοντας και παρατηρώντας το Τσι σας. Με την εξάσκηση το καλλιεργημένο Qi θα αρχίσει να αλλάζει την ποιότητα των μυών σας και να αναπτύσσει δυνατούς και ελαστικούς ιστούς σαν τένοντες. Υπάρχουν πολλές εκπληκτικές αλλαγές στο σώμα που θα οδηγήσουν τελικά σε μια πολύ βελτιωμένη κατάσταση υγείας. Για παράδειγμα, ένας από τους κύριους στόχους, ειδικά όταν το Yijin Jing ασκείται για λόγους υγείας, είναι το άνοιγμα (διεύρυνση) των καναλιών Qi. Αυτό θα επιτρέψει στα ζωτικά όργανα να λειτουργήσουν τέλεια και θα βοηθήσει στην καλλιέργεια ενός σώματος που λειτουργεί σωστά.

bottom of page